Ochelari, tacuri pentru biliard, un labrador, un buzdugan, harta Moldovei Mari și o poză cu Putin, înrămată, sunt doar câteva dintre cadourile protocolare, primite de președintele Igor Dodon în anul 2017. Şeful de la Condrița a mai primit suvenire, icoane, cărți, alcool și poze în rame cu propria-i persoană. Urmare a unei solicitări scrise făcută de reporterii Deschide.MD,, Președinția ne-a pus la dispoziție lista de cadouri protocolare.

Ruslan Flocea, semnatarul documentului, ne precizează că, în scopul protecției datelor cu caracter personal, lista persoanelor private, care au oferit cadouri Președintelui R. Moldova, nu poate fi furnizată.

Totodată, ni se comunicată faptul că în listă nu au fost incluse florile și produsele de patiserie oferite delegațiilor cu ocazia vizitelor oficiale. 

Printre cei care l-au fericit pe președintele moldovean se numără omologul său rus, Vladimir Putin, fracțiunea PSRM, consilierii PSRM din CMC, Agenția de presă rusă TASS, Mitropolia Moldovei, Papa Francisc și alții. Ambasada Rusiei la Chișinău i-a dăruit președintelui mai multe cadouri.

Publicăm mai jos lista oferită de Președinție și câteva poze confirmative apărute pe parcursul anului trecut în postările, deloc puține, ale lui Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.