UPDATE (10:24) Guvernul R. Moldova anunță care sunt subiectele ce vor fi discutate în cadrul conferinței de la Munchen la care participă premierul Filip și ministrul Ulianovschi.

Printre acestea se numără rolul Uniunii Europene în păstrarea echilibrului mondial, poziţia ei faţă de Federaţia Rusă şi Statele Unite ale Americii, criza refugiaţilor din UE, perspectivele de dezvoltare a NATO, combaterea terorismului, precum și situaţia din Siria, Ucraina şi din Africa.

Premierul Pavel Filip și ministrul de Externe Tudor Ulianovschi participă în acest week-end la conferinţa pe probleme de securitate, care va avea loc la München, Germania.

Înaltul for va reuni în metropola bavareză politicieni şi factori de decizie importanţi în domeniul politicii externe și de securitate din întreaga lume. În marja Conferinței, ministrul Ulianovschi va avea întrevederi bilaterale cu Secretarul general al OSCE. Totodată, ar putea să se vadă cu omologul său din Rusia, Serghei Lavrov, dar și alți oficiali.

După încheierea lucrărilor Conferinţei, ministrul Ulianovschi va avea un program bilateral în capitala bavareză, urmând să participe în calitate de invitat special la o masă rotundă organizată de Forumul de Afaceri Vest-Est, unde va vorbi despre actualitatea politico-economică, securitatea regională şi tendințele de dezvoltare și va prezenta oportunitățile economice și investiționale din Republica Moldova.