Consilierii municipiului Bălți au aprobat astăzi cererea de demisie a lui Renato Usatîi. Semnatarul nu menționat motivul deciziei sale.

Fugarul Renato Usatîi a anunțat, la 13 februarie, în direct la emisiunea „Politica” de la TV8, că își dă demisia din funcția de primar al municipiului Bălți. Liderul „Partidului Nostru” și-a argumentat decizia prin faptul că în ultima perioadă ar fi crescut presiunile asupra colegilor săi.

Totodată, Usatîi a anunțat că Nicolae Grigorișin va fi candidatul Partidului Nostru la această funcție în alegerile anticipate care vor avea loc la primăvară.

Amintim că administrația orașului se confruntă în ultima perioadă cu foarte multe probleme, cea mai stringentă fiind evacuarea deșeurilor din oraș.

În urma crizei deșeurilor, fostul viceprimar, Igor Șeremet, și-a dat demisia, fiind acuzat de trădare de către Renato Usatîi, după ce a apelat în acest sens la ajutorul Guvernului. La începutul lunii ianuarie, Leonid Babii a fost numit în funcția de primar interimar, iar, la 6 februarie, acesta, de asemenea, și-a anunțat demisia, invocând motive de sănătate. Recent, funcția de primar interimar a municipiului a fost preluată de către Nicolae Grigorișîn.