Guvernul a modificat în ședința de astăzi componența nominală a Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea ţării. În noua formulă se vor regăsi toți membrii Cabinetului de Miniștri, guvernatorul BNM, procurorul general, șeful CNA și SIS, președintele Academiei de Științe, bașcanul Găgăuziei și alții.

Prezenta hotărâre are drept scop actualizarea componenței nominale a Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea țării, căreia în revine rolul de a coordona promovarea de către toate autoritățile publice naționale a unei politici unice în domeniul reintegrării țării și pe aspectele conexe problematicii transnistrene.

În contextul restructurării administrației publice centrale de specialitate și modificării denumirii unor instituții s-a impus necesitatea expunerii componenței nominale a Comisiei într-o redacție nouă.

Reamintim că din Comisia respectivă fac parte toți membrii Guvernului și conducătorii instituțiilor cu responsabilități în domeniul problematicii transnistrene, scrie într-un comunicat al Guvernului.