Vlad Plahotniuc consideră că este necesară o radiografie a zonelor în care se produc cele mai multe accidente și o colaborare între instituții pentru securizarea acestor trasee. Totodată, liderul PDM a declarat că este nevoie de o analiză amplă a modului în care au fost eliberate permisele de conducere şoferilor care produc accidente pe drumurile naţionale. Subiectul privind siguranța în traficul rutier a fost discutat în cadrul ședinței de lucru al PDM.

"S-au făcut acţiuni importante pe zona combaterii consumului de alcool la volan, avem și o reducere semnificativă a accidentelor provocate din cauza acestui tip de infracțiune, însă problemele legate de siguranța în trafic rămân la un nivel ridicat pentru că trebuie combătute și alte tipuri de chestiuni care țin mai degrabă de modul în care sunt semnalizate drumurile, de chestiuni care țin de administrarea statului. Vom face eforturi și la nivel de partid, îi vom mobiliza pe colegii noștri primari și consilieri, să acorde tot sprijinul Ministerului de Interne, astfel ca împreună să găsească soluții pentru sporirea siguranței pe traseele cu probleme din toată țara", a menţionat Vlad Plahotniuc.

Amintim că doar în weekendul trecut 22 de conducători auto au fost prinşi beţi la volan, iar peste 800 de șoferi au depășit limita de viteză admisă pe traseele din ţară. În zilele de odihnă au avut loc 11 accidente rutiere, 1 persoană a decedat, iar 12 au fost rănite.

Știrea se actualizează ...