Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, afirmă că Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), și Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat (PDM), s-ar fi întâlnit recent. Întâlnirea ar fi fost organizată și mediată de un cetățean american, iar cei doi urmau să discute de o potențială coaliție după alegerile parlamentare. Declarațiile au fost făcute de Usatîi în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari și Andrei Popov. Maia Sandu neagă informațiile.

„Maia Sandu a refuzat orice dialog. Dar cel mai bine să o întrebați pe ea dacă a avut loc o asemenea întâlnire. Ea singură trebuia să spună când s-a întâlnit cu Plahotniuc”, a menționat primarul de Bălți, fără a declara când, unde și în ce circumstanțe a avut loc această întâlnire.

Totodată, Usatîi a declarat că americanii și-ar dori o coaliție între PDM, PAS și PPDA, dar cei din urmă refuză categoric orice colaborare cu democrații.

Liderul Partidului Nostru a mai subliniat că Plahotniuc pregătește două „bombe” mediatice – una care va viza Partidul Nostru în lunile martie-aprilie, iar alta, mai aproape de alegerile parlamentare, care o va viza direct pe Maia Sandu. Ar fi vorba de un filmuleț ce urma să fie dat publicității încă la alegerile prezidențiale.

La rândul său, președinta PAS, a declarat că o asemenea întâlnire nu a avut loc, în ciuda faptului că ar fi fost cerută de familia social-democrată din Parlamentul European.