Ministrul Apărării Anatol Șalaru i-a recomandat lui Igor Dodon să nu se limiteze la recunoașterea anexării Crimeii de către Rusia, ci să recunoască și formațiuni de genul Abhazia și Osetia.

„După ce a recunoscut anexarea Crimeii și riscăm înghețarea relațiilor cu Ucraina, în fața lui Dodon se deschid perspective uriașe. Urmează să recunoască Abhazia si Osetia, pe lista de așteptare fiind insulele Curile si Carabahul”, scris Șalaru Facebook.

Amintim că ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Hnatișin, a fost chemat ieri la Kiev pentru consultări. Deși nu este confirmat la nivel oficial, se presupune că chemarea temporară a ambasadorului ucrainean este cauza declarațiilor lui Igor Dodon privind Crimeii apartenența Crimeii la Rusia.

Kievul și-a exprimat indignarea față de declarația provocatoare și neprietenoasă a lui Dodon prin intermediul canalelor diplomatice. Apoi a reacționat în mod public și ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Hnatișin. Acesta a îndemnat politicienii moldoveni să nu speculeze pe tema Crimeii în timpul alegerilor. Diplomatul a rămas surprins de poziția politicianului moldovean, care a recunoscut anexarea Crimeii de către Rusia, în timp ce pe teritoriul Republicii Moldova există un teritoriu ce nu se află sub controlul guvernului central și care vrea să fie recunoscut drept stat independent cu perspectiva de aderare la Federația Rusă.