Președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, sare în apărarea lui Dorin Chirtoacă în fața atacului pornit de președintele Igor Dodon în interviul acordat pentru Europea Liberă. Fostul ministrul al Apărării a precizat, într-o postare pe Facebook, că Dorin Chirtoacă „are toate argumentele morale și juridice să continue lupta pentru primărie”.

Anatol Șalaru a catalogat ca fiind „lipsă de activitate” declarațiile lui Dodon, prin care președintele R. Moldova își dă cu părerea despre situația din primăria municipiulu Chișinău.

Izolat de vecini și partenerii occidentali, omul lui Putin la președenția Republicii Moldova îi cere lui Dorin Chirtoacă să demisioneze. Mult mai nimerit pentru o demisie, dar nu de onoare, pentru că nu are așa ceva, este Igor Dodon”, îi sugerează Șalaru șefului statului. 

Tot acesta este de părerea că Chirtoacă trebuie să-și dovedească nevinovăția în instanț și să-și ducă mandatul de primar până la capăt. Prin această postare, Șalaru, își exprimă încrederea în primarul suspendat și crede că rezultatele referendumului organizat de socialiști „l-au creditat cu prezumția de nevinovăție”.  gggggggggggg

Amintim că, Igor Dodon a spus într-un interviu acordat pentru Europa Liberă că ar fi „bine şi logic să avem alegeri anticipate" în Chişinău. Potrivit lui, acest lucru este posibil, însă primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, trebuie să-şi dea demisia din funcţie. „Dacă şi-ar da demisia cel care evident a încălcat legislaţia pe parcursul a zece ani, mă refer la domnul Chirtoacă, ar fi un pas demn, să-şi dea demisia şi să provoace alegeri anticipate în Chişinău şi acest lucru ar fi cel mai bun pentru Capitală", a declarat acesta. 

Întrebat cum comentează activitatea primarului interimar, Silvia Radu, preşedintele a spus că e prematur a evalua rezultatele, dar a constatat că s-a aprobat, în premieră, bugetul înainte de noul an.