„Anul Unirii în Chișinău” provoacă scandal în Consiliul Municipal Chișinău după ce liderul fracțiunii PL, Ion Cebanu, a propus să fie supus votului proiectul dat.

Atunci când a fost anunțat exercițiul de vot, în sală nu se aflau consilierii PPEM, iar liberalii au cerut ca aceștia să fie prezenți la vot. 

„Propun ca anul 2018 să fie Anul Unirii în Municipiul Chișinău. Vom elabora programe artistice dedicate Anului Unirii. Acest lucru nu presupune surse financiare adăugătoare și a trecut toate expertizele necesare. Proiectul vine în concordanță cu legea cu privire la statutul municipiului Chișinău”, a declarat președintele fracțiunii PL, Ion Cebanu.

Socialiștii s-au grăbit să condamne intenția liberalilor și i-au învinuit de faptul că timp de 10 ani au parazitat orașul. În aceeași ordine de idei, comuniștii sunt de părere că în consiliu nu ar trebui să fie discutate probleme cu tentă politică.

„Haideți în Chișinău să ne axăm pe drumuri, pe gospodăria locativ-comunală, pe transport, pe infrastructură, pe școli, pe grădinițe, pe spitale, pe multe alte lucruri care au avut de suferit din cauza faptului că cineva a parazitat pe sentimentele oamenilor în acest sens. Da, sunt oameni care cu adevărat au alte păreri cu privire la viitorul țării, dar cei care propun acest proiect au furat ani de zile și au dus orașul la degradare. Să ne abținem de la aspectele politice. Să lăsăm subiectele de acest tip în altă parte și să votăm proiecte care sunt importante pentru municipalitate”, a declara Ion Ceban.

Contactat de Deschide.MD, consilierul Veaceslav Bulat, a declarat că fracțiunea a avut nevoie să se consulte asupra unor subiecte din ordinea de zi a CMC iar la scurt timp au revenit. Între timp liberalii au cerut o pauză de 15 minute și încă nu s-au întors la ședință iar procesul de vot asupra declarării anului 2018 - „Anul Unirii în Chișinău” nu a avut loc.