Satul de baștină al președintelui Igor Dodon a semnat o declarație „de sprijin a statalității moldovenești”, prin care sunt condamnate Declarațiile de Unire cu România a mai multor localități din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintelui R. Moldova, declarațiile de Unire cu România „au stimulat, fără să vrea, o reacție majoră de răspuns în rândul cetățenilor”.

Dodon susține că mai mulți aleși locali din satele și raioanele R.Moldova îi spun că sunt gata să semneze declarații prin care să sprijine încrederea în statalitatea R.Moldova.

„Sunt sigur că o asemenea poziție patriotică o împărtășesc majoritatea absolută a aleșilor locali. Și sunt mîndru că prima localitate în care majoritatea consilierilor (8 din 13) au semnat o declarație de sprijin a statalității moldovenești este Sadova, satul meu natal. Vă mulțumesc, dragi consăteni”, scrie Dodon pe Facebook.

Aceste acțiuni au un caracter coordonat, care au drept scop de a submina statalitatea Republicii Moldova, de a stimula unele mișcări secesioniste, de a diviza cetățenii țării, acțiuni care, într-un final ar putea duce divizarea Republicii Moldova, la revolte populare”, scrie „decizia” adoptată de consilierii din Sadova.

Totodată acesta se arată convins că și alte localități vor semna declarații de acest fel.

De asemenea, Dodon subliniază că, prin semnarea Declarațiilor de Unire cu România, „unioniștii sponsorizați și îndemnați de unii ideologi imperialiști de aici sau de peste Prut au trecut orice limită”.

Dodon i-a amenințat cu dosare penale pe cei care stau în spatele acestei „acțiuni anticonstituționale”.

Amintim că, până în momentul de față, 12 localități din Republica Moldova au semnat declarații simbolice de Unire cu România, cu ocazia Anului Centenarului.

DOC: Declarația de sprijin a statalității R.Moldova a fost semnată de 8 consilieri din satul Sadova.