Circa 800 de cetăţeni moldoveni au solicitat buletine de identitate provizorii până la această oră pentru a putea participa la scrutinul prezidenţial. Totodată, serviciile de eliberare a actelor de identitate din cadrul Întreprinderii de Stat (ÎS) CRIS „Registru" vor fi deschise până la ora 21:00, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Persoanele ale căror buletine de identitate sunt expirate sau care și-au pierdut actele de identitate, dar își doresc să participe la scrutinul prezidențial, pot solicita un buletin de identitate provizoriu.

Angajaţii de la ÎS „Registru" eliberează gratuit cetăţenilor actele de identitate necesare pentru participarea la scrutin. Este vorba despre adeverinţele ce conţin date din Registrul de stat al populaţiei sau din fişierul manual de evidenţă a persoanelor privind ultima înregistrare la domiciliu. Adeverinţele sunt perfectate la solicitarea cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani, pentru a fi prezentate la secţia de votare din raza de circumscripţie.

„Către ora 15:00 au fost eliberate 793 de buletine de identitate provizorii. În comparație cu alegerile parlamentare din 2014, către aceeași oră au fost eliberate 783 de buletine de identitate provizorii. Cele mai multe acte provizorii au fost solicitate la oficiile din Chișinău, Bălți, Comrat, Cahul", a comunicat directorul adjunct al Departamentului Acte de identitate din cadrul ÎS „Registru", Svetlana Rotaru.