În timp ce coordonatorul Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European pentru Afaceri Externe, Cristian Preda a spus că Grupul PPE se delimitează de vizita celor cinci deputați la Orhei, vicepreședintele Partidului “Șor”, Marina Tauber, s-a întâlnit cu vicepreședintele Parlamentului European, europarlamentarul Livia Jaroka, membră a Partidului Popular European.

Potrivit unui comunicat al partidului Șor, în cadrul întrevederii a avut loc o discuție despre rolul femeilor în politică, precum și despre situația privind problemele de anitisemitism și xenofobie. Părțile au discutat separat situația privind drepturile și problemele romilor din Moldova.

Vom aminti că cinci europarlamentari au venit la Orhei, în vizită la partidul primarul de Orhei, Ilan Shor. Oficialii europeni au ales să meargă încolo chiar dacă „Partidul Shor" nu face parte din familia PPE, în care au fost acceptate recent PPDA și PAS. În comunicatul lui Shor se mai spune că euro-deputații au apreciat acțiunile întreprinse de conducerea orașului, menționând că „Orhei este astăzi singurul exemplu în Moldova în care partidul politic local implementează practica îmbunătățirilor concrete a vieții oamenilor".

sssssssssssssssLa rândul lor, cei din conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și cea a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au spus că euro-deputații Partidului Popular European (PPE), care au venit în vizită la primarul de Orhei, nu reprezintă PPE și că este o vizită privată a câtorva membri ai formațiunii.

Potrivit unei declarații a coordonatorului Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European pentru Afaceri Externe, Cristian Preda, grupul PPE se delimitează de vizita a cinci deputați la Orhei.