Cozi la vot în Londra, Paris, Frankfurt și București. După ce la aceste alegeri au fost mărite numărul de secții, moldovenii din diaspora au început să se prezinte la vot în număr mare, pentru a se asigura ca reușesc să își exercite dreptul constituțional.

La sedi­ul Amba­sa­dei Republicii Mol­do­va de la Paris, unde este deschisă secţia de vota­re nr. 1/347, s-au for­mat cozi de zeci de metri, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit informaţiilor, pro­ce­sul de votare decur­ge nor­mal, fiind nevo­ie de 20-30 de minu­te de aştep­ta­re pen­tru a vota. „Unii mol­do­ve­ni, care stau la coa­dă, spun că au venit de la sute de kilo­me­tri dis­tan­ţă pen­tru a putea vota", spune un moldovean stabilit la Paris.

De asemenea, zeci de moldoveni stau la coadă şi în zona Stratford a Londrei.

Cetățenii moldoveni din Frankfurt și din localitățile apropiate au „luat cu asalt” Consulatul R. Moldova din Frankfurt. La secția de vot respectivă s-au creat cozi imense, iar cei care doresc să-și exercite dreptul la vot sunt nevoiți să aștepte și câte o oră. „Eu am așteptat în jur de 40 de minute, dar oamenii vin și vin”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Lilia Lupu, care deja a votat la Consulatul din Frankfurt.

Uneori, se înregistrează valuri mai mari de alegători şi la secţiile de votare din Bucureşti.