Reacţie previzibilă a Dumei de Stat: deputaţii săi consideră că este inadmisibilă discriminarea mass-media ruse în Republica Moldova și îndeamnă „Pervîi Kanal” să rezilieze contractul cu televiziunea „Prime” de la Chișinău. Decizia dată a fost luată în cadrul sesiunii plenare a Dumei de Stat.

Potrivit șefului Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri din spațiul CSI, Leonid Kalashnikov, decizia este legată de lupta politică care are loc R. Moldova.

„Actualul președinte al Republicii Moldova (Igor Dodon) a decis să-și îndrepte fața spre Rusia, dar i-au îndreptat fața acolo unde Occidentul întors-o mai devreme", a spus Leonid Kalaşnikov.

La 11 ianuarie curent, a fost promulgată o lege care interzice difuzarea programelor politice și informațional-politice de propagandă. 

Kalaşnikov a mai spus că Vladimir Plahotniuc, (președintele Partidului Democrat) a încheiat un contract cu „Pervîi Kanal” și folosește conținutul său de divertisment, care este foarte popular în Moldova, iar transmisiunea informațiilor ruse sunt înlocuite. În declarație, deputații solicită rezilierea contractului lui Plahotniuc cu „Pervîi Kanal”.

-------------------- Amintim că deputații din Duma de Stat a Federației Ruse au adoptat astăzi o declarație cu privire la inadmisibilitatea discriminării mass-media ruse în Republica Moldova. Documentul a fost votat de 424 de parlamentari.

Prin documentul adoptat, aceștia au îndemnat Organizația Națiunilor Unite, Consiliul Europei și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa să dea o notă legii anti-propagandă, adoptate în R.Moldova.

Mai mult, parlamentarii ruși recomandă conducerii Rusiei să întreprindă un set de măsuri în scopul găsirii altor căi și metode ca produsele jurnalistice ruse să ajungă în casele moldovenilor.