Mai mulți oficiali europeni au publicat mesaje de susținere pentru Republica Moldova după întânirea cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

Întâlnirea cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a fost trecută în revistă de Serviciul diplomatic al Uniunii Europene, care a publicat și un comunicat de presă.

Comisarii europeni Johannes Hahn și Cecilia Malmstrom au lansat mesaje pozitive după întrevederea cu viceprim-ministrul Republicii Moldova. Oficialii europeni au subliniat discuțiile constructive și plăcute cu Iurie Leancă și au reiterat sprijinul pentru țara noastră.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, comisarul european pentru Comerț a scris că Uniunea Europeană va acorda sprijin deplin Republicii Moldova pentru a dezvolta relațiile comerciale bilaterale.

„Întâlnire plăcută cu vicepremierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, în care am discutat despre relațiile comerciale și situația politică din Moldova. Oferim sprijin deplin pentru implementarea Acordului de Liber Schimb, astfel încât comerțul să poată prospera și mai mult", a scris Cecilia Malmstrom pe contul său de Twitter.

Un mesaj pozitiv a publicat și comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere. Johannes Hahn a scris că autoritățile europene vor depune toate eforturile în beneficiul cetățenilor moldoveni.

Încântat de întâlnirea cu viceprim-ministru Iurie Leancă s-a arătat și comisarul european pentru Sănătate Publică și Siguranță Alimentară. Vytenis Andriukaitis a scris într-un mesaj public că este bucuros de faptul că Moldova înregistrează rezultate pozitive la capitolul asiguranței accesului la vaccinuri.

---------------------------- Menționăm că viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde are o serie de întâniri cu mai mulți oficiali importanți din Uniunea Europeană. Anterior, Iurie Leancă a avut discuții pe subiectul acordării suportului macrofinanciar pentru Republica Moldova, dar și pe subiectul conexiunii țării noastre la spațiul energetic european.