Președintele Executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, consideră că decizia judecătoriei Botanica, de a respinde solicitarea de anulare a decretului semnat Dodon, prin care i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu, este una greșită, care „creează adevărate anomalii”. Șalaru a precizat, într-o postare pe Facebook, că fostul președinte al României va continua lupta, fiind sigur că va avea câștig de cauză în acest sens.

Decizia Judecătoriei Botanica de a respinge solicitarea de anulare a decretului prin care Igor Dodon i-a retras cetățenia președintelui Traian Băsescu nu este definitivă și ea dovedește că, în Republica Moldova, injustiția creeaza adevărate anomalii. Președintele Traian Băsescu, peste câteva luni sau peste un timp oarecare, își va recupera, cu siguranță, cetățenia Republicii Moldova”, a precizat Șalaru. 

Totodată, acesta a sugerat că adevărata luptă a lui Traian Băsescu în Republica Moldova este înfăptuirea Unirii între cele două state românești, iar „Unirea unui neam nu a stat și nu va sta niciodată în decretele semnate de slugile Moscovei. Unirea este dreptul nostru și ea depinde doar de noi, românii basarabeni, nu de Igor Dodon”.

Amintim că, Traian Băsescu rămâne deocamdată fără cetățenia moldovenească. Decizia a fost luată, în această dimineață, de magistrații Judecătoriei Chişinău (oficiul Sectorului Botanica), după ce au fost audiate ultimele declaraţii ale părţilor. Sentința este cu drept de Apel în termen de 30 de zile.  jjjjjjjjjjj

Avocații fostului președinte al României, Traian Băsescu, nu exclud posibilitatea de a contesta decizia de astăzi a Judecătoriei Botanica în instanța superioară. Totodată, fostul președinte al României a comentat modul de obținere a cetățeniei române de către reprezentantul Președinției, Maxim Lebedinschi, menționând că juristul nu a fost nevoit să stea trei ani de zile în România, ca să obțină cetățenia.