Ca si anul trecut, preşedintele Igor Dodon a renunţat la inhibiţii de dragul tradiţiei, scăldându-se în apă rece ca gheaţa de Bobotează. De această dată nu a publicat, însă, imagini cu veșmintele purtate înainte de a intra în apă. Ori halatul de anul trecut pe care era imprimată stema Republicii Moldova a stârnit un val de ironii.

Potrivit nortificărilor de la facebook, președintele s-a scăldat într-un lac din apropierea satului natal, Sadova.

ppDesigur, nu a lipsit nici tradiționala imitație, Dodon copiind de la Putin cadrul în care și-a arătat aplecarea spre cele sfinte.

”De Bobotează, o tradiție frumoasă este scăldatul în apa rece ca gheața. Așa ne întărim în credință și ne călim trupul și duhul. Respect această tradiție de ani de zile și mă străduiesc să-i păstrez însemnătatea creștinească și religioasă, așa cum ne-a fost transmisă de veacuri”, a scris Dodon pe pagina personală de Facebook.

-- Anul trecut, de Boboteaza, președintele Dodon și Prima Doamnă s-au scăldat în copca unui lac. Dodon a îmbrăcat un halat „prezidențial" de culoare albă, cu stema Republicii Moldova, pe care scria Președinte, iar Prima Doamna a apărut într-un costum de baie. Evenimentul a generat un val de critici și ironii pe seama cuplului prezidențial.