Pretorul sectorului Centru Oleg Poiată a demisionat din funcția pe care a deținut-o în ultima perioadă. El a revenit la pretură după ce a fost demis de Silvia Radu din funcția de șef al direcției Transport al Capitalei.

Pe pagina sa de Facebook, Poiată scrie că actuala conducere a primăriei nu este legitimă și reprezintă o uzurpare a funcției de Primar general al municipiului Chişinău. 

„Comunic despre depunerea cererii de demisie din funcţia de Pretor al sectorului Centru al municipiului Chișinău, având în vedere că actuala conducere a primăriei nu este legitimă și reprezintă o uzurpare a funcției de Primar general al municipiului Chişinău, care trebuie să fie ales de cetățeni prin vot, sau în caz de interimat, desemnat de Consiliu Municipal, de asemenea, prin vot. Luând în considerare că pretorul de sector este reprezentantul primarului în teritoriu, nu am cum să reprezint un primar nelegitim”, mai scrie Poiată. 

------------------------- Ținem să precizăm că anunțul pretorului Poiată vine la scurt timp după ce primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a anunțat aseară la emisiunea „Moldova în Direct" că a sesizat organele de drept pe marginea mai multor probleme pe care i le-au raportat locuitorii capitalei. Este vorba despre costuri exagerate pentru reparațiile acoperișului de la liceul „Mihai Eminescu", ilegalități comise în sistemul de alimentație a copiilor și nereguli constate în urma expertizelor față de modul de gestionarea a banilor publici.

----------------- Amintim că primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a semnat pe 30 noiembrie 2017 dispozițiile privind eliberarea din funcții a șefului Direcției generale transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată, şi a șefului Direcției educație, tineret și Ssport, Alexandru Fleaș.