Comisia Electorală Centrală asigură că procesul de votare în cadrul scrutinului prezidențial se desfășoară în regim normal, iar careva probleme majore până la această oră nu au avut loc.

Solicitată de reporterul Deschide.MD, șefa Serviciului de presă al CEC, Rodica Sîrbu, a declarat că informația precum că unele secții de votare au întâmpinat probleme tehnice ce ține de deconectări de la energia electrică sau Internet nu s-au adeverit. Informația dată a fost confirmată și de membrul CEC, Iurie Ciocan.

Vedem erupții de panică, derapări în isterie din partea unor concurenți electorali sau persoane de încredere. Vă anunț că Comisia verifică toată informația apărută. Spre bucuria noastră, situațiile invocate nu se confirmă. Regimul de organizare a alegerilor merge într-o atmosferă ordinară, legală, calmă. Unde se declară că nu este lumină, în realitate au loc deconectări de 1-2 minute, după care se revine la normalitate. Operatorii în teritoriu muncesc cu laptopuri, care pot activa autonom cel puțin două ore”, a declarat el.

Totodată, reprezentanții CEC au mai spus că participarea la vot se desfășoară în regim normal și la secțiile de votare în afara țării. O situație mai deosebită are loc în Italia, unde în urma cutremurului cetățenii sunt stresați.