Consilierul Victor Lutenco (PPEM) și-a depus demisia din Consiliul Municipal Chișinău. Cu toate acestea, va continua să se implice "cât va putea", spune el pe pagina sa de Facebook.

Astăzi mi-am depus cererea de demisie din funcţia de consilier municipal Chişinău. Le urez mult succes, inspiraţie şi voinţa colegilor mei din Consiliu, din Executiv şi din societatea civilă. Multe idei, obiective, planuri am reuşit să le realizez, altele - mai puţin. Nu renunţ la ele: voi continua să mă implic, să ajut, să contribui cât voi putea. Le mulţumesc foarte mult tuturor celor care au avut încredere în mine, cu care am lucrat împreună şi cu care am reuşit să schimbăm lucrurile spre bine", a scris Lutenco fără a menționa, ce-i drept, care este motivul plecării sale din funcție.

Acum două luni, în CMC a venit nou consilier din partea popularilor europeni: Eremei Priseajniuc. El a devenit consilier după ce Ruslan Codreanu a fost ales viceprimar al Chișinăului.

Pe listele PPEM, Priseajniuc este urmat de fostul ministru al Culturii și fostul deputat PLDM în perioada 2010-2014: Ghenadie Ciobanu, care actualmente este profesor universitar.