În pofida anunţului din 8 august că PLDM, PAS şi PDA vor avea un candidat comun la Prezidenţiale, Partidul "Platforma DA" şi-a desemnat cadidatul la funcția de preşedinte al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, mâine, la ora 12.00, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr va depune la Comisia Electorală Centrală documentele necesare pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidatului Andrei Năstase la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Acelaşi lucru l-a anunţat un pic mai devreme şi formaţiunea condusă de Maia Sandu. 

Contactat pentru a întreba ce va face PLDM în situaţia creată, preşedintele partidului Viorel Cibotaru ne-a declarat: Noi aşteptăm ca ei să se determine şi ne conducem în continuare de declaraţia pe care am semnat-o la început de august. Era planificat ca până la scrutin să fie un singur candidat. Cel mai probabil unul dintre ei se va retrage pe parcurs în favoarea celuilalt. Dacă ei vor face abatari de la declaraţia comună, noi vom analiza cine ne este mai apropiat şi vom ieşi cu o poziţie ulterioară. 

Analistul politic Oazu Nantoi a făcut săptămâna trecută un apel către Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Liberal Democrat prin care i-a îndemnat pe reprezentanţii formaţiunilor să se reaşeze la masa de negocieri, în vederea desemnării neîntârziate a candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale. Mai mult, el susţine că cele trei partide ar trebui să formeze un bloc politic şi să participe împreună la următoarele alegeri parlamentare.

Anterior, PPDA, PAS şi PLDM au anunţat că vor face front comun la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie şi au reiterat intenţia de a propune un candidat unic pentru scrutin. Numele acestuia urma să fie ales ulterior dintre Maia Sandu şi Andrei Năstase.