Noul viceministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, va participa săptămâna viitoare la ședința Subcomitetului APCE privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei. Anunțul a fost făcut astăzi, după ce Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat decretele de numire în funcție a noilor membri din Guvernul Filip.

„Următoarea ședință va avea loc săptămâna viitoare. Este vorba de platforma APCE sub egida Consiliului Europei și, probabil, cu reprezentanții (Tiraspolului – n.red) ne vom vedea chiar săptămâna viitoare. Evenimentul va avea loc la Paris.”, a precizat noul viceministru. 

De asemenea, Lisnic a declarat că următorii pași în rezolvarea diferendului transnistrean sunt pentru implementarea celor patru decizii protocolare semate la sfârșitul anului 2017 de către Chișinău și Tiraspol. 

sssssssssssssAmintim că regimul separatist de la Tiraspol a anunțat ieri că va avea reprezentanți „oficiali” la ședința Subcomitetului privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei. La eveniment au primit invitații așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev și pretinsul speacher al Sovietului Suprem, Alexandr Șerba.

Totodată, amintim că astăzi, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a semnat decretele de numire a noilor membri în Guvernul Filip. Miniștrii desemnați au depus jurământul de învestire.

sssssssssssCabinetul de miniștri are 6 nume noi care vini din afara politicului, vrându-se un Guvern preponderent tehnocrat.