Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, a declarat astăzi că statele şi societăţile din regiunea noastră sunt pentru Rusia un poligon de încercare pentru noi manifestări, de la tactici hibride la atacuri cibernetice, dar şi campanii de propagandă şi ştiri false sau activităţi militare extinse în apropierea teritoriului NATO, ceea ce contribuie la accentuarea instabilităţii regionale.

Ministrul Teodor Meleşcanu a făcut această declaraţie la dezbaterea cu tema "Provocări de securitate în zona Mării Negre", organizată la Bucureşti de Hudson Institute.

Teodor Meleşcanu a precizat că în acest context se impune întărirea relaţiilor strategice cu statele din regiunea Mării Negre, dezvoltarea propriilor lor capacităţi, investirea în rezistenţa statului şi a societăţii, stimularea fluxurilor economice şi accelerarea proiectelor cu impact pozitiv asupra diversificării şi securităţii energetice.

Potrivit Radio România Actualități, ministrul de externe a adăugat că România şi SUA trebuie să continue să urmărească obiectivul transformării Mării Negre dintr-o zonă de confruntare într-un pol de stabilitate.