Candidatul PL la funcţia de Preşedinte, Mihai Ghimpu, anunţă că este gata să se retragă din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, dar îi cere candidatului unic să-şi asume Unirea din programul electoral al PL. În replică, comunicatorii PAS au declarat pentru Deschide.MD că Maia Sandu e plecată la Făleşti, unde urmează să se întâlnească cu alegătorii şi nu are de gând să-şi dea programul peste cap din cauza propunerii lui Ghimpu.

"Doamna Sandu este în drum spre Făleşti. Am încercat să luăm legătura cu domnia sa, dar ea încă nu a reuşit să vadă conferinţa integrală a domnului Ghimpu. Ar putea să îşi facă publică poziţia abia diseară, când revine la Chişinău", ne-a declarat Anastasia Taburceanu, comunicator PAS.

Totodată, l-am sunat pe membrul CEC, Andrei Volentir, pentru a ne explica în cât timp s-ar putea retrage Mihai Ghimpu, astfel încât să fie posibilă ştampilarea buletinelor cu menţiunea "RETRAS". 

"Dacă domnul Ghimpu vrea să se retragă, el tebuie să depună cererea de retragere pe parcursul zilei de azi, pentru ca mâine să fie examinată la Curtea de Apel, iar mâine seară să dispunem ştampilarea buletinelor. Vă daţi seama că noi avem peste 3 milioane de buletine şi doar circa 20 de mii funcţionari care pot face acest lucru. Dar nici acei 20 de mii nu o pot face simultan, pentru că nu sunt ştampile "RETRAS" pentru toţi", ne-a declarat Volentir.

Tot el ne-a spus că într-o ultimă instanţă, din punct de vedere teoretic, Mihai Ghimpu ar putea depune cererea de retragere mâine dimineaţă, dar în aceste condiţii nimeni nu garantează că se vor reuşi toate formalităţile.