Consiliul Politic a bătut în cuie organigrama Partidului Democrat, votând șefi noi pentru fiecare domeniu de activitate. Lista celor care vor fi responsabili de „afacerile interne ale PDM” a fost decisă la ședința din 14 decembrie. Potrivit surselor Deschide.MD, fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, a primit mandat de încredere pentru a dirija toată campania electorală din 2018, fiind delegat pentru funcția de șef al staff-ului electoral.

Aceleași surse ne spun că șeful Departamentului strategie și planificare a fost desemnat Vlad Plahotniuc, Departamentul finanțe și buget va fi condus de Serghei Iaralov, Departamentul economie, de Pavel Filip, iar Departamentul securitate și ordine publică, de Andrian Candu.

Sergiu Sârbu a fost ales șeful Departamentului justiție și politici legislative, Departamentul extern va fi condus de Cristina Balan, iar Departamentul dezvoltare regională și administrație publică îl va avea conducător pe Alexandru Botnari (primarul de Hâncești). De domeniul Agricultură și Mediu va fi responsabilă Violeta Ivanov, iar de Problemele Sociale și cele din Sănătate se va ocupa Valentina Buliga. Șef al Departamentului Educație, Cultură, Cercetare și Sport va fi Alexandru Cauia, iar Deparlametul Relații Interetnice a revenit în responsabilitate lui Vladimir Vitiuc. 

Potrivit Declarației adoptată la aceeași ședință de Consiliul Politic, „fiecare reprezentant al PDM, delegat în instituţii ale statului sau susţinut de partid pentru diferite funcţii, va avea sarcina foarte clară de a-şi desfăşura activitatea punând la bază rezolvarea problemelor prioritare ale cetăţenilor din domeniul său de activitate”. Declarația mai spune că agenda politică a Partidului Democrat va fi „agenda apropierii de oameni”. 

Declarația integrală a PDM o puteți găsi AICI.