Vlad Plahotniuc ar deţine o vilă cu o piscină în Pipera - zonă rezidențială în nordul Bucureștiului. Mai exact ea este amplasată pe strada Erou Iancu Nicolae, adresă unde și-a înregistrat adresa de domiciliu Vladimir Plahotniuc, la zece ani după ce și-a luat cetățenia română.

RISE scrie că vila bucureșteană "a Păpușarului" este legată de personaje importante din România și din Republica Moldova între care se numără Gigi Becali, dar și actualul șef al Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu.

Omul care păzește casa nu știe cine sunt proprietarii, dar spune că o vizitează niște moldoveni de patru-cinci ori pe an, în vacanță. În acte, terenul de 1000 de metri pătrați, vila și piscina din dotare sunt acum în proprietatea unei firme cipriote. Offshore-ul Sigmateli LTD le-a cumpărat cu 1,3 milioane de euro pe 18 februarie 2011, când reprezentant al firmei era avocatul Andrian Candu, deputat moldovean la acel moment și finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc. 

Vânzătorul a fost tot un moldovean. Îl cheamă Andrei Ursachi și este, în prezent, unul dintre oamenii-cheie din aparatul politic al lui Plahotiniuc. Ursachi este soțul judecătoarei Corina Ursachi și fiul fostului șef al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

Ursachi a cumpărat vila în 19 noiembrie 2010 de la soții Oxana Childescu și Vlad Ulinici cu suma de 1,3 milioane de euro. Vlad Ulinici este numele pe care oligarhul Vladimir Plahotniuc l-a folosit în România, după dobândirea cetățeniei.

În 16 ianuarie 2009, adică înainte să-și schimbe numele din Vladimir Plahotniuc în Ulinici, oligarhul a cumpărat proprietatea din Erou Iancu Nicolae cu 1, 3 milioane de euro de la soții Iurie și Irina Cecan.

Familia Cecan a cumpărat vila și terenul în 10 octombrie 2008 de la firma SC Corporation Construct SRL, reprezentată de Mihail Antohii, cu 1,3 milioane de euro. Ultimul A vândut casa cu 1,3 milioane de euro în 2008, dar a cumpărat-o cu 610.000 euro în 2005 de la Adina Paula Draga Corneanu și Roland Carolian Nicolae Corneanu. Femeia este în prezent una dintre consilierele euro-parlamentarului Ioan Mircea Pașcu.

Înainte să ajungă la soții Corneanu, vila și terenul din Voluntari a fost a soților Narciz și Silviu Dorinel Sabău. Ei sunt cei care au construit-o după ce au cumpărat terenul de 1000 de mp de la Gheorghiță Mirică, un personaj din anturajul afaceristului Gigi Becali.

Investigaţia INTEGRALĂ AICI.