Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat public un angajament potrivit căruia, după scrutinul prezidențial, nu va face coaliție cu nicio formațiune din Parlament şi nu va accepta nicio formă de colaborare cu Vlad Plahotniuc.

"Primul punct al angajamentului se referă la faptul că președintele nu va colabora cu puterea oligarhică a lui Plahotniuc și nu va susține în niciun fel guvernarea aceasta. Alte puncte ale angajamentului se referă la concepte de bază ale Constituției Republicii Moldova, precum și la doleanțele majorității absolute ale cetățenilor", spune Igor Dodon.

Liderul PSRM a semnat anagajamentul în cadrul unei conferinţe de presă şi a anunţat-o pe Maia Sandu că la ora 13:00 socialiştii vor merge la sediul PAS pentru a-i propune şi ei să semneze acest angajament. 

Comunicatorii PAS nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi un răspuns al Maiei Sandu apropo de acest angajament al lui Igor Dodon, dar vom reveni îndată ce va fi făcută publică o poziţie în acest sens. 

Publicăm mai jos documentul semnat de candidatul PSRM: