„Speculaţie politică electorală” – astfel a calificat prim-vicepreşedintele PD Vlad Plahotniuc declaraţiile recente ale prezidenţiabilului socialist Igor Dodon cu privire la faptul că peninsula Crimeea ar aparţine Rusiei. Şi oficialii ucraineni şi-au exprimat anterior revolta în legătură cu afirmaţiile liderului PSRM.

Într-o postare pe Facebook, Vlad Plahontiuc a scris că prezidențialele din țară au „înfierbântat prea tare mintea unor candidați”.

Campania electorală a înfierbântat prea tare mintea unor candidați, de aceea vreau să reamintesc că noi avem o Constituție foarte clară în ceea ce privește atribuțiile privind aprobarea direcțiilor principale ale politicii interne și externe a Republicii Moldova:

ART 66 lit. d) PARLAMENTUL aprobă direcțiile principale ale politicii interne și externe a statului.

Integrarea Europeană și suveranitatea Republicii Moldova derivă și din recunoașterea suveranității teritoriale a vecinilor noștri, cu care trebuie să prosperăm comun”, a scris Plahotniuc.

Amintim că în cadrul unei emisiuni la postul RTR-Moldova, Igor Dodon, a declarat că peninsula Crimeea este un teritoriu al Federaţiei Ruse.

Drept răspuns, deputații din Rada Supremă de la Kiev s-au adresat politicienilor din Republica Moldova, în special lui Igor Dodon, să nu facă declarații nechibzuite.

Crimeea a fost, este și va fi parte a Ucrainei. Este decizia Consiliului General al ONU,, care nu va fi anulată de nimeni, niciodată, asta e evident ca bună ziua”, au declarat ei.