Candidatul PAS pentru președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, este convins ca ar fi ieșit în turul doi al alegerilor și fără susținerea Partidului Democrat. Sandu a adăugat că unicul scop al prim-vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc, este victoria lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, care va fi un președinte comod pentru PD.

„Vlad Plahotniuc l-a retras pe Marian Lupu din frică față de candidatul comun. Cei doi au declarat că o fac pentru a păstra cursul european, dar guvernarea lui Plahotniuc nu are parcurs european”, a spus Sandu în cadrul unui briefing.

Maia Sandu consideră că Plahotniuc trebuie să ajungă la închisoare pentru șantaj, intimidare. Scopul lui Plahotniuc nu ar fi victoria Maiei Sandu, ci consolidarea puterii în mâinile sale, iar singura șansă pentru Plahotniuc în vederea atingerii acestui scop este de a rămâne în libertare și de a-și continua jocul în politică.

„Pentru asta, el are nevoie de un președinte care latră tare, dar nu mușcă – Igor Dodon. Mișcarea de azi e îndreptat clar în această direcție. Sprijinindu-mă pe mine, el speră să inducă în eroare electoratul nostru”, a declarat Sandu.

Maia Sandu se declară convinsă că ar intra în turul doi al alegerilor prezidențiale fără susținerea din partea lui Vlad Plahotniuc și Marian Lupu.