Candidatul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă nu se retrage deocamdată din cursa electorală, așa cum s-a speculat în presă după anunțul de retragere a președintelui PD, Marian Lupu.

Iurie Leancă a declarat că o decizie a partidului în acest sens va fi luată după consultări suplimentare dar și analiza consecințelor după anunțul lui Marian Lupu. 

„Decizia domnului Lupu ne-a luat pe toți prin surprindere, pentru că a schimbat mai multe elemente de pe palierul politic din Republica Moldova. A adus elemente noi. După o dezbatere cu colegii am ajuns la concluzia că mai avem nevoie de timp. Acum seara vom merge la sediu. Vom examina eventualele consecințe ale acestei decizii. Mâine dimineață vom solicita informații suplimentare din fiecare raion, pentru a cântări foarte bine și după aceasta vom lua neapărat o decizie, poate chiar în prima jumătate a zilei vă vom chema la sediul PPEM pentru a vă informa despre decizia luată”, a spus Leancă.

Ținem să precizăm că după anunțul făcut de Marian Lupu despre retragerea sa din cursa prezidențială, s-a vehiculat că și candidatul PPEM, Iurie Leancă ar urma să se retragă din alegeri în favoarea liderului PAS. Surse din PPEM ne-au spus că reacțiile virulente care au venit la decizia lui Marian Lupu, atât din partea Maiei Sandu cât și din partea președintelui PPDA, Andrei Năstase, au influențat amânarea unei decizii, privind rămânerea sau ieșirea lui Iurie Leancă din cursa electorală.