Liderul PSRM, Igor Dodon, comentează declarația lui Marian Lupu privind retragerea din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu. Potrivit socialistului, s-au adeverit declarațiile precedente precum că Maia Sandu este candidatul comun, convenit la Washington de Victoria Nuland împreună cu Vlad Plahotniuc.

Dodon susține că decizia liderului PDM a făcut parte dintr-un teatru „regizat de americani, care avea ca final fuziunea tuturor forțelor pro-guvernamentale și pro-europene într-o singură platformă electorală. Mai mult ca atât: el este de părerea că cel ce are de pierdut din decizia de azi ar fi Andrei Năstase, care a ajuns un prost al statului. 

Dodon a scris pe pagina sa Facebook:

Ceea ce trebuia de demonstrat.

Ceea ce spuneam de câteva luni s-a adeverit. Maia Sandu este candidatul comun convenit la Washington de Victoria Nuland cu Vlad Plahotniuc.

Acolo pe Plahotniuc au știut să-l convingă, au americanii metodele lor, au informația, investigațiile și dosarele lor. Iar Maia e o piesă în acea înțelegere.

De la bun început, am fost cu toții antrenați într-un teatru regizat de americani, care avea ca final fuziunea tuturor forțelor pro-guvernamentale și pro-europene într-o singură platformă electorală. Azi a sosit momentul adevărului și a ieșit la iveală acest joc. Acum putem vedea who is who.

Cei prostiți de Plahotniuc, votați-o acum pe sfânta Maia! Votați un Chirtoacă în fustă, care, la fel ca primarul de Chișinău, vorbește frumos, dar va face jocurile Coordonatorului.

Noi, socialiștii, ne vom mobiliza și mai mult acum. Vom lupta cu toate forțele, cu toată puterea să înfrângem această guvernare oligarhică și coruptă, cu toate marionetele ei. Vom informa cetățenii, vom ridica toți oamenii la votare. Vom lupta să învingem din turul I, cât oligarhia și americanii nu au pus în funcțiune toată mașinăria lor de manipulare și falsificare a alegerilor.

Anatolie Golea a avut dreptate când s-a bâlbâit la dezbateri – Maia Lupu. Pentru Plahotniuc, că e Maia, că e Lupu, tot un drac. Tot de-a lui candidat este. Acum asta o înțeleg și cetățenii.

P.S.: Vai de capul lui Andrei Năstase. Am zis că va fi prostul satului. Îmi pare rău că a fost înșelat mișelește. A fost forțat să reducă revolta sinceră a oamenilor la nivelul Maiei Sandu, deci la picioarele lui Plahotniuc.