Drapelul României de pe mesele de lucru ale unor deputați a devenit subiect de dezbateri în plenul Parlamentului Republicii Moldova. Democratul Cornel Dudnic a cerut direcției juridice ca să se pronunţe cât de corect este ca pe mesele de lucru ale unor deputați să fie drapelul altui stat. Acest lucru nu a fost acceptat de președintele Parlamentului Candu, pentru că nu s-a respectat procedura.

Deputatul PDM a fost foarte indignat de faptul că pe masa liberalilor este steagul României. Dudnic le-a cerut acestora să scoată drapelul, aducând drept exemplu că PSRM ar putea pune pe masă 24 de steaguri ale Federației Ruse și patru ale Turciei. 

„Vreau să mă adresez conducerii juridice, domnule Ion Creangă, dacă mă auziți. Dudnic vorbește! Permite regulamentul Parlamentului să fie plasate pe mesele de lucru altor deputați steagurile altor țări. În acest context, vreau să menționez că noi ținem minte foarte bine care a fost ajutorul României pentru Republica Moldova și nimeni nu pune la îndoială acest lucru. Dar acest lucru nu permite bătaie de joc asupra instituțiilor Republicii Moldova. Îmaginați-vă, doamna Zotea, că mâine aici vor fi 24 de steaguri ale Federației Ruse și patru steaguri ale Republicii Turce și atunci în ce transformăm instituțiile de stat. De aceea vă rog să scoteți steagurile altor state de pe mesele dumneavoasră de lucru”, a declarat Cornel Dudnic.

Speackerul Candu, însă, l-a îndemnat pe deputatul democrat să respecte anumite proceduri din cadrul Parlamentului.

„Vreau să vă aduc la cunoștință că discuțiile din cadrul Parlamentului de la deputat către direcția juridică nu prea există. Vă adresați mie, pentru că eu moderez această ședință. Dacă este de procedură, vă adresați Biroului permanent și ulterior acesta se adresează Comisiei juridice, care analizează și vine cu un răspuns clar. Altfel vom crea un ping-pong de declarații”, a precizat Candu.