Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, îndeamnă deputații să folosească alt cuvânt decât „propagandă”, pretinzând că ar aparține comuniștilor. De asemenea, Voronin a solicitat nu doar interzicerea transmisiunii emisiunilor informațional-analitice din Federația Rusă, ci și din România. Propunerea a fost făcută azi în cadrul ședinței plenare a Legislativului în contextul examinării proiectului de lege cu privire la combaterea propagandei ruse.

Cuvântul propagandă nu trebuie să fie utilizat de nimeni, în afară de comuniști. El ne aparține nouă. Găsiți altă expresie pentru a vă expune opiniile”, și-a început intervenția Voronin.

Liderul PCRM a declarat că subiectul dezbătut este unul economic, nu politic.

Problema constă în faptul că piața de publicitate este foarte slabă. Au distrus Prime-ul, au distrus Publika. Acum, cu energie extraordinară, distrug Moldova1. Piața publicitară s-a redus până la un nivel nemaivăzut. Chestia aceasta are acum mai mult scop economic, decât politic, pentru că nu poate nimeni să-mi interzică ce emisiune să privesc eu. Nici într-un caz, ce lege nu ați adopta voi, ce nu ați vota voi”, a menționat politicianul.

În acest context, Voronin a propus aplicarea unor măsuri de combatere a propagandei străine și în raport cu România, nu doar cu Rusia.

Ar trebui, dacă sunteți toți cinstiți și sinceri, să scrieți nu doar televiziunile din Rusia, dar și din România, în primul rând, dacă vreți să fiți consecvenți… Dați să prietenim, dar cinstit, dar nu așa cum faceți”, a spus liderul PCRM.