Deputatul democrat Sergiu Sârbu și deputatul socialist Vasile Bolea au avut un schimb de replici acide în ședința de azi a Parlamentului. Totul a început în urma prezentării proiectului de lege privind modificarea Codului Audiovizualului, prin care se instituie un mecanism de asigurare a securităţii informaţionale a statului.

Legiuitorul PSRM l-a numit pe democrat „terorist politic”. Sârbu a venit cu mai multe replici ironice la adresa socialistului și anume i-a promis că acesta va putea urmări toată viața desenele animat „Mașa i Medvedi”.

După ce Sergiu Sârbu a prezentat proiectul de lege, Bolea s-a adresat democratului: „Domnule terorist politic, prima întrebare o am față de dumneavoastră...”.

După această întrebare, vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc l-a atenționat pe socialist: „Am vrut să vă amintesc că domnul Sârbu, ca și dumneavoastră, este jurist și foarte mult riscați când îl numiți terorist”.

Deputatul democrat a venit cu un răspuns pentru Bolea: „Eu am înțeles întrebarea și am și un răspuns, domnule maestru în sport și demagogie...”

O a doua întrebare care a venit de la socialistul Bolea s-a referit la faptul cum se delimitează emisiunile de propagandă: „Mâine, poimâne dvs. o să ieșiți și o să spuneți că KVN sau Mașa i Medvedi tot pot fi propagandă”.

Sârbu i-a răspuns acestuia: „Domnule Bolea, vreau să vă asigur că veți putea urmări în continuare Mașa și Medvedi. Noi nu vom închide niciodată aceste emisiuni distractive pentru copii și pentru dumneavoastră. Mașa și Medvedi va fi întotdeauna pe ecranele dumneavoastră. Mai mult decât atât, așa emisiuni iubite precum: „Davai pajenimsea”, „Jdi menia”, „o jenidbe” toate vor rămâne în grile de emisie”.