Președintele executiv al Partidului Unității Naționale(PUN), Anatol Șalaru, consideră că inițierea procedurii de declarare a președintelui de onoare al PUN, Traian Băsescu, persona non grata în Republica Moldova nu este altceva decât o acțiune electorală ieftină, generată de imposibilitatea lui Dodon de a-și realiza promisiunile din campania electorală.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Apărării susține că ideea de Unirii îi generează lui Igor Dodon spaime și frici demne de a fi analizate de un psiholog experimentat.

„În timp ce, la Bruxelles, Traian Băsescu pledează cauza Unirii, la Chișinău, Igor Dodon ar vrea ca președintele de onoare al PUN să fie declarat persona non grata. Și pentru că este nu doar impotent politic dar și laș, Igor Dodon se ascunde în spatele unor comisii create tot de el. În contextul relațiilor România-Republica Moldova, demersul lui Igor Dodon este doar o acțiune electorală ieftină, generată de imposibilitatea acestuia de a-și realiza promisiunile din campania electorală. Igor Dodon continuă să joace rolul de bufon al curții lui Putin și slugă a lui Vlad Plahotniuc”, a scris Șalaru.

Amintim că, reprezentanții Consiliului Societății Civile a lui Igor Dodon au cerut inițierea procedurii de declarare persona non grata în Republica Moldova a lui Traian Băsescu, ex-președintele României și președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN). Totodată, „experții” șefului statului pretind inițierea modificării mai multor legi în vederea tragerii la răspundere a persoanelor ce sunt învinuite de infracțiuni împotriva suveranității și independenței Republicii Moldova.