Fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor au solicitat excluderea de pe agenda parlamentară a proiectului cu privire la combaterea propagandei ruse. Propunerea nu a fost susținut de majoritatea voturilor.

PSRM propune excluderea proiectului de lege din motivul că acesta încalcă grav rezoluțiile Consiliului Europei, rezoluțiile OSCE-ului. Acest proiect introduce dictatura, introduce mai multe norme antidemocratice, care contravin Constituției Republicii Moldova”, a declarat socialistul Vlad Bătrîncea.

Președintele fracțiunii PCRM, Inna Șupac, a atras atenția asupra faptului că anterior instituțiile europene au criticat inițiativa cu privire la combaterea propagandei străine în mass-media.

Această noțiune cu privire la lupta cu propaganda rusă a fost inclusă în alte proiecte de legi care vizau schimbarea Codului audiovizualului. De fiecare dată, stimați colegi, organismele internaționale, inclusiv OSCE și Consiliul Europei, au venit cu critici dure la această idee a guvernării”, a declarat ea.

Supusă votului, propunerea a fost susținută doar de fracțiunile PSRM și PCRM.