Comunistul Vladimir Voronin și liberalul Mihai Ghimpu și-au răsfațat azi „fanii politici” cu un nou schimb de replici sarcastice. De data aceasta, „laitmotivul” a fost drapelul României, care stă pe masa deputaților din fracțiunea PL.

Vladimir Voronin: Ghimpu, tu pentru cine lucrezi „vapșe” (n.r. îndeobște)? Tu te stimezi pe tine însuși? Îs patru ani de zile de când pe tine nu te finanțează România și tu stai cu drapelul României în față? Nu ți-i rușine? Tu te stimezi pe tine însuși? Aaa, Mișa? 

Mihai Ghimpu: Eu nu am dreptul să vă spun „Volodea”, pentru că sunteți mai în vârstă și ați fost președinte, iar eu tot timpul port respect pentru funcții. Dar, vreau să vă amintesc, domnule președinte Voronin, că aceste trei culori au fost și sunt și drapelul R. Moldova. Diferența este doar că pe al nostru este și Stema de stat. Și doi: aceste trei culori reprezintă unitatea românilor din cele trei Principate din Țara Româneasca. Și eu cu mândrie, toată viața, port acest drapel oriunde, pe masă, în copac. Pot chiar și în fața Dvs., dacă îmi permiteți pot să îl aduc. Eu nu am nevoie de bani, eu, spre deosebire de alții, pot face politică fără bani.