Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au ținut un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai I, care a decedat acum câteva zile la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Elveția. Toate fracțiunile au onorat acest moment în afară de deputații Partidului Comunist din Republica Moldova.

Inițiativa a venit din partea președintelui Partidului Liberal Mihai Ghimpu care a declarat: „Noi cunoaștem despre decesul regelui Mihai și nu putem să renunțăm la faptul că Regele Mihai a fost și regele cetățenilor din Basarabia. Propun un minut de reculegere în memoria Regelui Mihai”. 

Amintim că, acum două zile, Regele Mihai I s-a stins din viață. Ulterior, Guvernul României a aprobat o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu naţional pentru decesul Regelui Mihai I.

-------------------- Trupul neînsuflețit al Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, la noua Catedrala Arhiepiscopală Regală, se arată în comunicatul Casei Regale. La dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai vor respecta tradiția înaintașilor Majestății sale Defuncte.