Reprezentanții Consiliului Societății Civile a lui Igor Dodon cer inițierea procedurii de declarare ca persona non grata în Republica Moldova a lui Traian Băsescu, ex-președintele României și președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), . Totodată, „experții” șefului statului pretind inițierea modificării mai multor legi în vederea tragerii la răspundere a persoanelor ce sunt învinuite de infracțiuni împotriva suveranității și independenței Republicii Moldova.

Mai multe comisii din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova au desfășurat ședințe pe marginea acțiunilor desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova de către cetățeanul român Traian Băsescu. Aceste comisii solicită inițierea procedurii de declarare persona non grata a domnului Băsescu pe teritoriul țării noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a publicat și procesul-verbal al uneia dintre comisii din cadrul Consiliului său, mai exact a celei pentru „consolidarea statalității și reintegrarea țării”.