Candidatul PSRM la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat luni decizia judecătorilor de a elibera un mandat de arestare pe numele lui Renato Usatîi. Socialistul califică acţiunile drept răfuială politică, iar declaraţia sa vine după ce ieri, Usatîi a anunţat că în turul II al prezidenţialelor îl va susţine pe Igor Dodon.

„Această guvernare continuă să acţioneze mişeleşte, să asmuţe organele de forţă asupra concurenţilor electorali, să fabrice dosare, să neutralizeze forţe ale opoziţiei. Vedem ce se întâmplă iarăşi cu Renato Usatîi, cu care guvernarea se răfuieşte în mod brutal, printr-o justiţie coruptă şi subordonată puterii.

Noi condamnăm atacurile puterii oligarhice asupra colegului nostru de opoziţie de stânga. Înţelegem o dată în plus că e nevoie de o schimbare a puterii. Şi această schimbare se va începe în mod cardinal odată cu preluarea funcţiei de preşedinte de către opoziţia de stânga. Nu mult le-a rămas oligarhilor de la guvernare. Pe toţi hoţii de la guvernare îi aşteaptă pedeapsa pentru furtul miliardului şi pentru alte ilegalităţi. Fară oligarhi şi unionişti la guvernare, Moldova va avea viitor!", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare naţional şi internaţional luni, 24 octombrie, pe numele liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Judecătorii au admis demersul procurorului Vitalie Busuioc care a solicitat eliberarea mandatului, pe motiv că politicianul nu s-a prezentat la audierile procurorilor. Ulterior IGP l-a anunţat în căutare internaţională.

Liderul „Partidului Nostru", Renato Usatîi, a anunțat ieri că dacă Dumitru Ciubașenco nu va ajunge în turul II la alegerile prezidențiale, atunci va îndemna susținătorii săi să-și dea votul pentru Igor Dodon. Declarații în acest sens au fost făcute la Moscova, în cadrul unei întrevederi cu diaspora moldovenească.