Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de Președinte, Dumitru Ciubașenco, susține că cererea procurorilor privind eliberarea unui mandat de arest pe numele primarului de Bălți, Renato Usatîi, ar fi o pregătire pentru eliminarea sa din cursa electorală. Declarațiile în acest sens au fost făcute astăzi la Judecătoria Centru, unde se examinează dosarul lui Usatîi.

În cadrul examinării dosarului au fost încălcate toate procedurile. Din punct de vedere politic noi catalogăm aceste evenimente ca o pregătire pentru excluderea candidatului PN la alegerile prezidențiale. Se repetă evenimentele din noiembrie 2014 când cu câteva zile înaintea alegerilor parlamentare din cursă a fost exclusă formațiunea condusă de renato Usatîi”, a declarat el.

Amintim că sâmbăta, 22 octombrie, Judecătoria Centru a examinat cererea procurorilor privind eliberarea unui mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi și darea în căutare internațională pentru exproprierea bancherul rus, Gherman Gorbunţov, de pachetul majoritar de acţiuni pe care le deţinea la „Universalbank" din Chişinău, dar și pentru că a comandat asasinarea acestuia. Ședința a fost amânată pentru azi și se desfășoară în aceste momente.