Începe a deveni clar de ce președintele Igor Dodon a investit sume uriașe în renovarea vilei Prezidențiale de la Condrița. Weekend-ul trecut, acolo s-a odihnit excentricul deputat rus Oleg Paholkov de la Partidul „Spravedlivaia Rosia”(Rusia dreaptă). În timpul petrecut la Condrița, Dodon i-a răsfățat pe ruși cu carne de porc proaspăt sacrificat, vinuri din beciul reședinței, călătorii cu ATV-ul prin pădurea Condriței și toate acestea pe fondalul imnului Rusiei în interpretarea corului bisericesc de la Mănăstirea Curchi. Deputatul rus este recunoscut ca fiind unul excentric, pagina de facebook a acestuia având multe postări cu arme de foc și femei dezgolite.

Despre weekend-ul de vis al rușilor s-a lăudat chiar deputatul Dumei de Stat, într-o postare pe Facebook.

„Un weeke-nd cu soția în Moldova. În ospeție la Igor Dodon. Două zile am călătorit prin pădurile Moldovei cu ATV-urile. Foarte frumos”, a scris deputatul rus pe pagina sa de Facebook, adăugând că Dodon depune multe eforturi ca R.Moldova să devină o țară care să atragă turiștii.

Deputatul Paholkov a atașat câteva materiale video despre cum au sacrificat porcul și despre cum s-au plimbat cu ATV-urile prin pădurea din apropierea reședinței Prezidențiale.

Deoarece deputatul rus n-a specificat în care weekend anume a vizitat R.Moldova, putem admite că distracția de la Condrița a avut loc în weekend-ul trecut, atunci când în capitală se desfășura referendumul anti-Chirtoacă, care a picat. 

Oleg Paholkov nu vizitează pentru prima dată R.Moldova. Pe data de 1 mai 2014, acesta a participat la marșul „Pentru Moldova în Uniunea Vamală”, fiind îmbrăcat într-un costum roșu, culoare care face parte din simbolistica PSRM.

Pe data de 23 august 2016, la un marș al Partidului Socialiștilor, Oleg Paholkov a spus că „pe data de 23 august Moldova nu sărbătorește doar eliberarea de fasciști, dar și de români”. Atunci, socialiștii au menționat că Paholkov este invitatul lor și el ar fi reprezentat la manifestare și Duma de Stat din Federația Rusă.

De asemnea, vă aducem la cunoștință că Oleg Paholkov în 2013 a fost declarat persona non grata în Ucraina pentru declarațiile ofensatoare la adresa Ucrainei, precum și a activității sale politice de destabilizare a țării vecine. Deseori, deputatul rus îl însoțea în vizite oficiale pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, care a fost declarat persona non grata în Republica Moldova.

Presa a scris că Oleg Paholkov este un deputat rus care a ajuns în Duma de Stat în anul 2011 din partea partidului Spravedlivaia Rosiia (Rusia dreaptă). De asemenea, acesta mai este membru comitetului a Dumei de Stat pe probleme cu CSI și relații cu compatrioții.

Vestea că anume el a ajuns în capul listei candidaților la alegerile parlamentare din 2011 din partea regiunii Volgograd a nemulțumit atât de mult pe deputații din Voronej, încât aceștia și-au retras candidaturile în semn de protest. Înainte de alegerile parlamentare din 2011, Ministerul de Afaceri Interne rus a anunțat că Paholkov ar fi avut o pedeapsă cu închisoarea neexecutată din anii 90. Acesta, la rândul său, a spus că a fost condamnat pe nedrept pentru că a scris un articol critic despre primar. În 2012, Paholkov a chemat in judecată pe un deputat din Voronej pe motiv că i-ar fi fost adus prejudicii morale, însă instanța de judecată a respins cererea lui Paholkov.

Deputatul rus a avut de furcă și cu liderul din opoziție, Alexei Navalnîi. Paholkov l-a acționat în judecată pentru faptul că Navalnîi a distribuit pe contul său din Twiter un link de la un forum, unde se menționa despre legăturile lui Paholkov cu lumea criminală. Oleg Paholkov mai este cunoscut ca și conducător al uneia dintre cele mai agresive echipe de polit-tehnologi din partidul Spravedlivaia Rosiia, care folosește deseori metode de PR negru.

Totodată, ținem să informăm că pagina de Facebook a controversatului deputat rus abundă în fotografii și clipuri video cu femei dezgolite. Din fotografiile lui Paholkov putem deduce că acesta duce o viață de lux, călătorind prin diverse țări exotice.