Liderul unioniștilor, George Simion, a anunţat că protestatarii s-au regrupat în Piaţa Universităţii şi că îşi doreşte să discute cu premierul Dacian Cioloș.  Acesta a acuzat că „au fost bătuți și amendați”. Simion a explicat că aşteaptă toţi românii în Piaţa Universităţii şi că nu îi interesează prezenţa politicienilor la protest.

Își pun câinii de pază împotriva protestarilor. Noi mergem acum în Piața Universității și vom sta acolo până premierul Cioloș o să discute cu noi. Premierul Cioloș, de când este, de un an, nu a pronunțat cuvântul Cioloș. Vorbește de un centenar care eu știu că atunci când am făcut unirea era și Basarabia. Asta am cerut la mitingul de azi să vorbim cu toți președinții de partid din România și cu premierul Cioloș. Și asta solicităm în continuare. Pot să trimită dumnealor oricât de mulți jandarmi vor, noi cerem unirea, cerem ca proiectul de reîntregire națională să fie asumat de întreaga clasă politică, nu să primim jandarmi.

Ce s-a întâmplat? Era clar! Noi am zis că rămânem îm stradă până când premierul Cioloș ne ascultă și până când ne întâlnim cu liderii partidelor și rămânem în Piața Universității și jandarmii ne-au blocat accesul. Au tras de noi, ne-au distrus protestul.

Ne-au dat amendă la fiecare pe care o să o contestăm. Ne-au zis că am forțat coordonul de jandarmi. Sunt filmări care arată că nu am forțat niciun cordon. 3000 de lei e amenda. Au fost vreo 4 sau 5 persoane care au fost ridicate. Nu îi  cunosc pe ceilalți, eu sunt organizatorul mitingului”, a spus George Simion.

Sâmbătă, cinci participanţi la mitingul pentru unirea R. Moldova cu România au fost reţinuţi de jandarmi, printre aceştia aflându-se şi liderul protestatarilor. Între timp, liderul unionist George Simion a fost eliberat și a ajuns în Piața Universității.

George Simion și ceilalți trei participanți la marșul "Luptă pentru Basarabia", au fost amendați cu câte 3.000 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii publice, a anunţat căpitanul Mihai Vornicu de la Jandarmeria Capitalei.

Vornicu a menționat că, având în vedere că o parte dintre manifestanți au ales să își continue protestul la Piața Universității, Jandarmeria le va permite manifestarea neautorizată câta vreme nu se ocupă "căi de comunicații".

Publicăm mai jos câteva imagini realizate de fotoreporterul Constantin Grigoriță: