Buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie se scurtează după ce Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăra, s-a retras din competiție pentru a o susţine pe Maia Sandu, iar Inna Popenco, din partea Mișcării Ravnopravie (Partidul Șor), a fost exclusă pentru înclăcarea legislației electorale. Decizia de modificare a buletimnului de vot, în care vor apărea zece concurenți în loc de doisprezece, a fost luată de Comisia Electorală Centrală la ședința de sâmbătă, 22 octombrie. 

Potrivit informațiilor, vor fi tipărite 3 132 427 de buletine de vot, mai mult de două milioane dintre ele vor fi în limba română. Buletinul de vot va avea 303 milimetri, anterior fiind cu o lungime de 348 de milimetri.

S-a schimbat și locul concurenților în buletinul de vot după retragerea lui Andrei Năstase și excluderea Innei Popenco. Pe primele poziţii sunt Marian Lupu, Mihai Ghimpu şi Iurie Leancă, urmaţi de Dumitru Ciubașenco, Maia Sandu, Igor Dodon, Silvia Radu, Maia Laguta, Ana Guțu și Valeriu Ghilețchi.

Președinta CEC, Alina Russu, a invitat reprezentanții concurenților și jurnaliștii, duminică, 23 octombrie, la Tipografia Centrală, la ora 9.00, pentru a asista la procedura de confecționare a matricei buletinului de vot și lansarea procesului de tipărire a acestora.