Igor Dodon continuă atacurile agresive la adresa fostului președinte al României Traian Băsescu, acum președinte de onoare al Partidului Unității Naționale. În cadrul transmisiunii live pe care a avut-o pe rețeua de socializare ok.ru, șeful statului și-a exprimat dezaprobarea față de vizitele dese pe care fostul șef de la Cotroceni le întreprinde în R.Moldova.

„Nu aveți ce să umblați pe aici (către politicienii români) cum umblă Băsescu acesta prin sate. Mare erou, l-au fugărit de la dânsul din țară și a venit să ne facă nouă aici politică”, a acuzat Igor Dodon.
 
De fapt, Dodon a pomenit de Băsescu în momentul când a fost rugat să comenteze relația cu România. El zice că nu are nicio obiecție față de autoritățile de la București, în afară de una - unioniștii!
„I-am expediat președintelui Iohannis o invitație să vină într-o vizită oficială în R. Moldova. Deocamdată nu am primit răspuns. Noi cu românii nu avem nici-un fel de probleme cu excepția uneia: că ei îi susțin pe unii de acolo, unioniștii care vor să distrugă statalitatea noastră. La acest capitol niciodată nu vom găsi compromis. Frați, frați dar brânza e cu bani. Stați acasă, veniți în ospeție. Chiar l-am servit pe ambasadorul României cu vin de-al meu de acasă. Veniți la mine în beci, vă servesc cu un pahar de vin, cu mămăligă dacă vreți, dar stați acasă”, a spus președintele. 
Nu a rămas neatins în transmisiunea sa, nici liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, cu care Dodon a împărțit mult timp aceeași scenă la proteste. Întrebat dacă este pregătit pentru o coaliție cu PN, șeful statului a spus că nu face alianță cu „bandiții”.
„Stranie întrebare. Când te numește cineva cu diferite cuvinte nu știu despre ce coaliție poate fi vorba. Voi spune cinstit, cum trebuie de procedat cu bandiții. Eu vreau să fac pentru Moldova ceva bun, nu să formez grupuri criminale din anii 90 și nu pentru asta am venit în politic. În general, nu trebuie acum să te legi cu bandiții. Am venit în politică să fac curățenie dar nu să întorc diferiți „frați” ai bandiților din 90. Eu sunt pregătit cu oricine să stau la masa de negocieri dacă sunt oameni de treabă. Dar dacă cineva vrea să vină la conducere pentru a face business și să-și întoarcă prietenii bandiți pentru care a fost închis în diferite situații, acest lucru nu mă interesează”, a conchis Igor Dodon.
La întrebarea de unde a găsit bani pentru a finanța realizarea filmului „Istoria Moldovei”, Dodon a foarte scurt: „Am găsit”.
 
Chiar dacă ok.ru este o rețea de socializare rusească, iar Dodon și-a imaginat - probabil - că se va simți acolo în „apele lui”, pe parcursul întregii transmisiuni a fost criticat, blamat și chiar înjurat pentru poziția lui anti-românească. Acest lucru reiese clar din lenta comentariilor care erau postate în timpul live-lui. Iată câteva dintre ele: