Trupele ruse de ocupație (GOTR) din Transnistria au efectuat o nou exercițiu militar sub paravanul exersării modalităților de contracarare a terorismului.

Militarii ruși au simulat un atac asupra parcului de blindate din dotarea trupelor ruse, scrie serviciul de presă al Districtului militar „Vest” din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Potrivit sursei, militarii ruși au exersat, în special, luptele în spațiul deschis. Aceștia au dezamorsat bombe artificiale și deminat diferite suprafețe de teren. 

DESCHIDE.MD amintește că Curtea Constituțională a Republicii Moldova au declarat trupele străine de pe teritoriul R.Moldova drept trupe de ocupație.

De asemenea, amintim că autoritățile moldovenești și-au exprimat în nenumărate rânduri îngrijorarea în legătură cu aplicațiile militare din stânga Nistrului, care în ultima perioadă, sunt tot mai frecvente și de amploare. 

Chișinăul a cerut retragerea trupelor ruse de ocupației din regiunea transnistreană, inclusiv printr-o Declarație către ONU în care a solicitat organizației să includă acest subiect pe agenda celei de-a 72-a Adunare Generală a ONU.