Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, se arată convins că plângerea lui Veaceslav Platon, depusă în România, este ghidată de serviciile speciale ale Federației Ruse.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Ziarului NAȚIONAL, Vlad Plahotniuc afirmă FSB ar fi supărat pe guvernarea de la Chișinău că a stopat spălarea celor peste 22 de miliarde de dolari proveniți din Rusia.

„Dosarul din România este, de fapt, o plângere făcută de condamnatul Platon, în spatele căruia stă unul dintre serviciile speciale ale Federației Ruse - FSB, serviciu supărat tare pe guvernarea de la Chișinău și pe mine personal pentru faptul că în Republica Moldova instituțiile abilitate au sistat procesul spălării a peste 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia și s-au apucat să investigheze acest caz, făcându-l pe larg cunoscut în întreaga lume. Chiar dacă acest proces, această plângere a lui Platon este ghidată de FSB, instituțiile din România sunt obligate, când primesc o plângere, să o verifice, așa se explică acel dosar de verificare a faptelor", ne-a spus Plahotniuc.

În același interviu, Vlad Plahotniuc comentează și acuzațiile killerului Vitalie Proca la adresa sa.

„S-a trezit un criminal după atâția ani să spună diverse lucruri, nu vă pare ciudată această preschimbare radicală a sa? E foarte clar cine l-a trezit și pentru ce. Haideți să fim serioși. Orice om de bună credință înțelege că e o declarație falsă. Condamnatul acesta este doar o portavoce a altor interlopi, aflați încă în libertate, care sunt în serviciul FSB-ului, care controlează unele partide de opoziție din R. Moldova și instituții media. Respectivul criminal nu e primul și nici ultimul idiot util în mâinile celor care vor să fenteze justiția, pentru a scăpa de răspunderea penală”, afirmă Vlad Plahotniuc.

Vom aminti că luni seara, 13 noiembrie, Jurnal TV a făcut publică o ordonanţă din aprilie 2017 potrivit căreia Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de constituire a unui grup infracţional, în cadrul căreia este vizat și Vlad Plahotniuc. 

Acum doua săptămâni, același Jurnal TV a difuzat un interviu cu killerul Vitalie Proca în care bărbatul a declarat că Vlad Plahotniuc l-a angajat să-l ucidă pe bancherul rus Gherman Gorbunţov. Şi aceste acuzaţii au fost respinse de liderul PD.