Primarul interimar Silvia Radu consideră că rezultatul la referendumului era unul mai mult sau mai puțin previzibil. Totodată, aceasta spune că săptămâna aceasta va convoca ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

La începutul ședinței operative a serviciilor primăriei, Silvia Radu a declarat că nu vrea comenteze, "din punct de vedere politic, acest referendum”. 

„Știți cu toții că rezultatul era mai mult sau mai puțin previzibil. E bine că s-a încheiat acest exercițiu și eu sper că pasiunile politice se vor calma, astfel încât CMC să revină la muncă. Astăzi va fi publicată pe site convocarea Consiliului. Eu m-am arătat dispusă să colaborez cu toate fracțiunile din consiliu, fiindcă chișinăuenii nu-și doresc referendumuri și declarații politice; ei își doresc să trăiască într-un oraș curat, sigur, își doresc să trăiască într-un oraș în care municipalitatea să funcționeze. De aceea eu sper că vom găsi o modalitate cât mai eficientă de conlucrare cu CMC, iar voi, toți cei prezenți, veți depune toate eforturile ca toate solicitările din partea locuitorilor să fie rezolvate cât mai rapid”, a declarat primarul interimar Silvia Radu. 

------------- Amintim că referendumul „Anti-Chirtoacă” a eșuat din cauza prezenței scăzute la urnele de vot. Până la ora 21:00 la urne au ieșit puțin peste 110 mii de alegători - cu 100 mii mai puțin decât minimul necesar de 33%.