Deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea, a încălcat legislația electorală atunci când a publicat pe rețele sociale buletinul de vot în cadrul referendumului local cu privire la revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă cu opțiunea de vot efectuată.

Am votat împotriva unei grupări criminale ce a transformat primăria în contabilitatea Partidului liberal și a furnizat în grădinițe de copii carne de cal și terci cu viermi. Demisia hoților! Toți la referendum!”, a scris parlamentarul.

În comentarii la această postare, fostul ofițer de presă al asociației Promo-Lex, Tatiana Pașcovschi, i-a amintit parlamentarului că ceea ce face – este o încălcare a legislației.

Fotografierea buletinului de vot este interzisă in Moldova”, a scris ea.

În replică, Bătrîncea i-a sugerat Tatianei Pașcovschi să „acceseze pagina [de Facebook] a lui Ghimpu”: „Cu acești indivizi altfel nu poți”.

Amintim că puțin mai devreme Poliția a reținut o persoană care a fotografiat buletinul de vot la o secție de votare în sectorul Botanica al capitalei. Pe acest caz a fost întocmit un proces verbal.

Totuși, în ceea ce îl privește pe Bătrîncea, acesta, cel mai probabil, va scăpa basma curată. Sursele din cadrul organelor electorale și Poliției ne-au comunicat că Bătrîncea beneficiază de imunitate parlamentară, în acest sens în privința sa nu va fi aplicată nicio sancțiune.

Potrivit Codului Electoral, votarea la alegeri  şi/sau referendum este secretă, excluzându-se astfel posibilitatea influenţării voinţei alegătorului.