Mai multe nereguli au ajuns în vizorul Consiliului electoral de Cirmuscripție. Este vorba despre fotografierea buletinului, ruperea buletinului, sigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot dar și refuzul unor persoane de a fi înregistrate pe buletinele suplimentare de vot.

Informația a fost prezentată de vice-președintele Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale (CECE) Chișinău, Vitalie Miron care a adăugat că aceste cazuri sunt monitorizate de autorități și au fost întocmite procese verbale. 

„La două secții de votare a fost atestat afișaj electoral și a fost sesizat biroul electoral și înlăturată publicitatea. Parțial s-a fost adeverită informația că unele urne de vot nu au fost sigilate în modul prevăzut de lege. La unele birouri au fost aplicate două sau trei sigilii în loc de patru, motivul ar fi deterioarea acestora sau neinformarea corespunzătoare. Au fost atestate două cazuri când alegătorul a fotografiat buletinul de vot. Două cazuri de rupere a buletinului. Un caz în care alegătorul a refuzat aplicarea ștampilei de securitate și pdouă cazuri când cetățenii au refuzat să fie introduși pe liste suplimentare”, a declarat Miron  

Acesta a dăugat că 682 de alegători au fost incluși pe liste suplimentare.